Over Céline

In de rol van psychomotorisch therapeut

Als psychomotorisch therapeut staat mijn emphatisch vermogen op de voorgrond. Luisterend, creatief, trouw, warm, verantwoordelijk en verbindend zijn kernwoorden die kenmerkend zijn voor mij in mijn werk als psychomotorisch therapeut. 
Naast het aanbieden van sport- en spelvormen als therapeutisch middel pas ik graag lichaamsgerichte methodes en ademtherapie toe binnen mijn werk als psychomotorisch therapeut.

Achtergrond

Als kind speelde ik graag buiten samen met andere kinderen. Mijn interesse in de interactie tussen mensen ontwikkelde zich en zo volgde een logische stap om aan de Kopse Hof in Nijmegen te gaan studeren. Daar deed ik de HBO-opleiding tot Ortho-agogisch medewerker. Tijdens deze opleiding heb ik mijn passie voor de dans ontdekt en volgde diverse danscursussen. Ik studeerde af met als hoofdvak Dans en Beweging, en met Drama als bijvak. Vervolgens heb ik de docentopleiding voor Dansexpressie gevolgd. Omdat mijn behoefte groeide om deze vormen therapeutisch in te gaan zetten, heb ik me daarna verder geschoold aan de V.O. Bewegingsexpressie therapie. Deze opleiding heb ik in 1995 afgerond en sindsdien ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT).

Werkervaring

Na mijn afstuderen heb ik op verschillende plekken binnen de volwassenen psychiatrie en psychotherapeutische instellingen invalwerk gedaan in de functie van psychomotorisch therapeut. 
In 2001 kreeg ik een vaste aanstelling als psychomotorisch therapeut bij de PAAZ van het Meander Medisch Centrum te Amersfoort. Na fusie tussen de kortdurende psychiatrie van de Symfora groep, en de PAAZ van het Meander Medisch Centrum is SymforaMeander mijn huidige werkgever. Binnen het multidisciplinaire team van het SymforaMeander bied ik kortdurende groepsgerichte psychomotorische therapie aan bij zowel de klinische als deeltijd behandeling.

Freelance werk

Sinds 2012 ben ik ook als freelance psychomotorisch therapeut gaan werken. Ik bied individuele psychomotorische therapie aan op twee verschillende locaties in Zeist (zie link contact formulier). Het kan zijn dat groepsbehandeling onvoldoende bij uw ontwikkeling of klacht aansluit, dan biedt individuele psychomotorische therapie de mogelijkheid om specifieker bij uw hulpvraag of klacht aan te sluiten. Op deze wijze kan ik zorg op maat aanbieden. 
Eén van mijn opdrachtgevers waarmee ik met plezier samenwerk is Mapta Psychiatrie te Zeist. Ook werk ik nauw samen met Therapeuten onder één dak, U97. 
Voor meer informatie over de inhoud van het werk als psychomotorisch therapeut zie, link Psychomotorische therapie. U kunt zich aanmelden via het contactformulier of door verwijzing via uw huisarts of psychiater/psychotherapeut.

Lidmaatschap en registratie

1995 – Lid van Nederlandse Vereniging van Psychomotorische Therapie ( NVPMT).
2014 – Kandidaatgeregistreerd vaktherapeut psychomotorische therapie (bij Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen).

Emotie in Beweging

In beweging leert u lichaamssignalen, gevoelens en gedragspatronen te herkennen, te begrijpen, en uw klachten en problemen anders te benaderen.

Locaties

Werkplek 1
Bilderdijklaan 1
3705 BL Zeist

Werkplek 2
Utrechtseweg 97
3702 AA Zeist